بیمه تکمیلی رانندگان ماشین‌های سنگین و تاکسی

بیمه تکمیلی رانندگان، هزینه‌های درمانی رانندگان خودروهای سبک و سنگین را پوشش می‌دهد. با خرید بیمه درمان تکمیلی، رانندگان کامیون، اتوبوس و تاکسی می‌توانند بدون نگرانی از هزینه‌های بالای درمان، از پوشش‌های این بیمه بهره ببرند.
بیمه تکمیلی برای رانندگان ماشین سنگین

بیمه تکمیلی رانندگان از مواردی است که برای رانندگان تاکسی و ماشین‌های سنگین بسیار حائز اهمیت است. این بیمه به عنوان یک بیمه درمان تکمیلی، پوشش‌هایی را برای رانندگان فراهم می‌کند تا هزینه‌های درمانی، کمر این این قشر را که در معرض حوادث و اتفاقات بسیار هستند، خم نکند. 

در این مطلب به انواع بیمه رانندگان تاکسی و ماشین‌های سنگین‌ می‌پردازیم و با حق بیمه و پوشش‌های تکمیلی بیمه رانندگان بیشتر آشنا‌ می‌شویم. تا انتهای این بخش همراه ما باشید. 

انواع بیمه رانندگان: بیمه پایه و بیمه تکمیلی رانندگان

رانندگان تاکسی‌های درون‌شهری و برون‌شهری، اتوبوس‌ها و ماشین‌های سنگین از جمله کامیون، در صورتی که گواهی‌نامه معتبر و کارت هوشمند فعال داشته باشند،‌ می‌توانند از مزایای بیمه تکمیلی درمان بهره ببرند. البته برای بهره‌مندی از پوشش‌های تکمیلی، لازم است رانندگان ابتدا تحت پوشش یک بیمه پایه قرار گرفته باشند. 

بیمه پایه رانندگان: بیمه تامین اجتماعی

بسیاری از رانندگان فعال در ناوگان حمل‌ونقل عمومی، از خدمات ویژه تامین اجتماعی به عنوان بیمه پایه بهره‌ می‌برند و بیمه‌ای که برای این افراد صادر‌ می‌شود از نوع بیمه مشاغل آزاد است. 

رانندگانی که خودروهای سازمانی و دولتی دارند و گواهی‌نامه آن‌ها پایه 3 محسوب‌ می‌شود، باید معرفی‌نامه معتبر از طرف سازمان را به تامین اجتماعی ارائه دهند. 

حق بیمه تامین اجتماعی بر اساس ماده 28 قانون تامین اجتماعی، معادل 27 درصد دستمزد است که رانندگان موظف به پرداخت آن هستند. البته این موضوع برای رانندگانی که در شرکت‌ها فعالیت دارند و شرکت‌ها برای تهیه بیمه تکمیلی آنها اقدام می‌کنند در مواردی تفاوت دارد. این شرکت‌ها اغلب خودشان حق بیمه پایه را پرداخت‌ می‌کنند و حق بیمه تکمیلی در آن‌ها نیز پایین است. 

خدمات بیمه تکمیلی رانندگان

بیمه تکمیلی رانندگانی که بیمه پایه دارند، توسط انجمن صنفی حمل‌ونقل جاده‌ای کشور صادر‌ می‌شود.

قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان معمولا بین سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای و اتحادیه با شرکت‌های بیمه منعقد‌ می‌شود. در غیر این صورت، رانندگان لازم است خودشان برای تهیه بیمه تکمیلی اقدام کنند؛ البته تهیه این بیمه اختیاری است. 

بیمه درمان تکمیلی رانندگان کامیون و ماشین سنگین 

بیمه تکمیلی رانندگان کامیون و ماشین سنگین 

معمولا هر سال سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای با شرکت‌های بیمه قرارداد‌ می‌بندد تا رانندگان کامیون و سایر ماشین‌های سنگین که عضو اتحادیه هستند، بتوانند از پوشش‌های درمان تکمیلی بهره ببرند. بیمه تکمیلی رانندگان ماشین سنگین تفاوتی با بیمه‌های تکمیلی دیگر ندارد؛ یعنی این بیمه، هزینه‌های درمانی خود شخص و خانواده او (افراد تحت تکفل) را پوشش‌ می‌دهد. 

بیمه درمان تکمیلی رانندگان تاکسی و خودروهای درون‌شهری

در خصوص بیمه تکمیلی تاکسی‌ها، معمولا اتحادیه تاکسیرانی هر شهر، تصمیم‌گیرنده است. در شهرهایی که اتحادیه تصمیم به تهیه بیمه تکمیلی‌ می‌گیرد، زمان و وب‌سایت خاصی را اعلام‌ می‌کند تا رانندگان برای ثبت نام به آن مراجعه کنند. 

معمولا اتحادیه حق بیمه پایه و تکمیلی تاکسیرانان را پرداخت‌ می‌کند و رانندگان نیاز نیست نگران پرداخت حق بیمه باشند. در این شرایط بیمه از نوع بیمه تکمیلی گروهی محسوب‌ می‌شود.

بیمه‌ی رانندگان سایر ناوگان عمومی از جمله اتوبوس‌ها، سواری‌ها و…‌ پوشش‌های تکمیلی خدمات پزشکی را برای  بیمه‌گزاران فراهم می کنند. 

شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام بیمه تکمیلی رانندگان 

ثبت نام بیمه تکمیلی رانندگان پایه یک، تاکسیرانان و رانندگان اتوبوس، شرایط خاصی دارد که در زیر آن‌ها را لیست کردیم. رانندگان برای ثبت نام بیمه تکمیلی لازم است به سامانه صماد مراجعه کنند.

  • نداشتن بیمه تکمیلی مربوط به سایر ارگان‌ها 
  • ارائه مدارک پزشکی و درمانی مورد نیاز 
  • ارائه کارنامه تاکسیرانی (برای رانندگان ناوگان عمومی)
  • امکان استفاده از بیمه تکمیلی برای فرزندان پسر تا پایان دوره تحصیل (با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل) و فرزندان دختر تا زمان ازدواج یا پس از طلاق
  • پرداخت مابه‌تفاوت هزینه‌ها در صورت انتخاب طرح‌های خارج از تعهد
  • امکان استفاده از پوشش‌ها تا آخر سال قرارداد در صورت فوت یا بازنشستگی بیمه‌گزار (با اعلام کتبی به شرکت بیمه‌گر)

مدارکی که برای ثبت نام بیمه درمان تکمیلی رانندگان درخواست‌ می‌شود، با توجه به شرکت بیمه‌گر و اتحادیه ناوگان‌های عمومی در شهرهای مختلف تا حدی متفاوت است. با این حال برای دریافت این بیمه، مدارک زیر به صورت مشترک از تمامی رانندگان عضو اتحادیه درخواست‌ می‌شود:

  • کارت ملی و شناسنامه راننده
  • کارت ملی و شناسنامه همسر شخص
  • شماره شبا حساب بانکی راننده
  • کارت هوشمند و گواهی‌نامه

پوشش‌ها و تعهدات بیمه درمان تکمیلی رانندگان

بیمه تکمیلی رانندگان، پوشش‌هایی مشابه تمامی بیمه‌های تکمیلی دارد. در زیر‌ می‌توانید رایج‌ترین پوشش‌ها و تعهدات این بیمه را ببینید:

  • جبران هزینه‌های درمانی در بیمارستان‌های دولتی 
  • جبران هزینه برخی از جراحی‌های خاص مانند عمل قلب باز 
  • جبران هزینه‌های زایمان
  • جبران هزینه خدمات تشخیصی پزشکی از جمله سونوگرافی، انواع ام‌آرآی، سی‌تی اسکن، تست ورزش، انواع آزمایش‌ها و…
  • جبران هزینه اعمال جراحی مجاز سرپایی مانند بخیه، ختنه، شکستگی و…
  • جبران هزینه جراحی‌های رفع عیوب انکساری چشم (در صورتی که نمره چشم بیشتر از 3 دیوپتر باشد.)
  • جبران هزینه‌های مربوط به آمبولانس و فوریت‌های پزشکی در صورت بستری شدن
  • جبران هزینه ویزیت پزشک و تهیه دارو 
  • هزینه‌های معمول دندانپزشکی 

سقف تعهدات در بیمه تکمیلی مخصوص رانندگان با توجه به شرکت بیمه‌گر‌ می‌تواند متفاوت باشد. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های بیمه امکان عقد قرارداد با سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای را فراهم کرده‌اند تا رانندگان، نگران هزینه‌های درمانی خود نباشند. 

بیمه تکمیلی ایران، بیمه تکمیلی دانا و بیمه تکمیلی البرز از معتبرترین انتخاب‌ها برای پوشش‌های تکمیلی رانندگان هستند. تعهدات بیمه تکمیلی دانا رانندگان کامیون شامل انواع خدمات درمانی، از ویزیت و دارو گرفته تا پوشش‌های دندانپزشکی، سونوگرافی، عمل چشم، زایمان و… متنوع است. 

هزینه بیمه درمان تکمیلی رانندگان

هزینه بیمه تکمیلی رانندگان

هزینه بیمه تاکسیرانان با بیمه تکمیلی رانندگان کامیون ۱۴۰۲، متفاوت است. 

در پایان سال 1401، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران فرصتی یک‌ماهه برای رانندگان تاکسی تعیین کرد تا ثبت نام خود را تکمیل و از پوشش‌های بیمه تکمیلی به صورت رایگان بهره‌مند شود. در نتیجه هزینه بیمه تکمیلی تاکسیرانان برای راننده رایگان است. البته برای پوشش خانواده و افراد تحت تکفل لازم است یک هزینه مشخص پرداخت شود. 

در رابطه با رانندگان کامیون و خودروهای سنگین، شرایط دیگری وجود دارد. این رانندگان لازم است بخشی از هزینه‌های بیمه را خودشان پرداخت کنند. به طور کلی، 50 درصد از هزینه‌های بیمه تکمیلی رانندگان خودروهای سبک و سنگین بر عهده‌ی دولت است و شخص راننده لازم است 13.5 درصد از هزینه‌ها را پرداخت نماید. 

در جدول زیر حق بیمه انواع خودروهای درون‌شهری و برون‌شهری را‌ می‌بینید:

نوع خودروبا کمک دولتبدون کمک دولت
خودروهای درون‌شهری778,000 تومان1,629,000 تومان
خودروهای سبک بین‌شهری (مینی‌بوس و سواری)860,000 تومان1,777,202 تومان
خودروهای سنگین بین‌شهری (اتوبوس و کامیون)1,075,000 تومان2,150,000 تومان

بهترین روش استعلام بیمه تکمیلی رانندگان: راهنمای بیمه

در این بخش دیدیم بیمه تکمیلی رانندگان چیست و چه پوشش‌هایی را ارائه‌ می‌دهد. این بیمه برای رانندگانی که عضو اتحادیه رانندگان هستند، فرصت ویژه‌ای را برای پوشش هزینه‌های سنگین درمانی فراهم‌ می‌کند. اما با کدام بیمه‌ می‌توانید گسترده‌ترین پوشش‌ها را دریافت کنید؟!

برای استعلام بیمه تکمیلی رانندگان حمل بار و خودروهای سواری و مقایسه پوشش‌ها و قیمت انواع بیمه‌ها، سایت راهنمای بیمه همراه شماست. در راهنمای بیمه امکاناتی را برای شما فراهم کرده‌ایم تا بتوانید انواع بیمه‌های تکمیلی را با یکدیگر مقایسه کنید و پیش از اقدام به خرید بیمه، به راحتی بتوانید به صورت آنلاین از شرایط و پوشش‌های آن‌ها استعلام بگیرید. 

پس دیگر نگران هزینه‌های درمانی نباشید و بهترین بیمه را به کمک کارشناسان مجرب ما، بیابید. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

;

درخواست شما ثبت شد. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.