نحوه شکایت از بیمه: چطور از بیمه برای دریافت خسارت شکایت کنیم

برای شکایت از بیمه‌گرها سه مرحله پیش رو دارید: آشنایی با نحوه دریافت خسارت از بیمه‌گرها و تامین مدارک و مستندات، شکایت به واحد بازرسی بیمه‌گر، و در نهایت شکایت به بیمه مرکزی. در این مقاله اختصاصی از «راهنمای بیمه»، تمامی این مراحل را شرح می‌دهیم و نکات کاربردی مربوط به هر مرحله را بیان می‌کنیم. همچنین خواهیم گفت در هنگام خرید بیمه‌نامه به چه مسائلی توجه کنید تا در زمان نیاز، کمترین دردسر را برای دریافت خسارت داشته باشید.
نحوه شکایت از بیمه

برای شکایت از بیمه به کجا مراجعه کنیم؟

گاهی بیمه‌گرها در انجام تعهدات خود کوتاهی می‌کنند و یا تاخیر قابل توجهی در پرداخت خسارت دارند. خوب است بدانید که در این شرایط بیمه مرکزی حامی شماست. در حال حاضر، شکایت از بیمه‌گران از طریق سامانه آنلاین بیمه مرکزی و به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد.

در این سامانه می‌توانید از قسمت «ثبت شکایت»، شکایت خود را ثبت کنید و از قسمت «پیگیری شکایت» نسبت به پیگیری وضعیت شکایت خود اقدام کنید. معمولا بین ۶ تا ۱۰ روز، مسئله شما بررسی و به شرکت بیمه‌گر ارجاع داده می‌شود. در این مرحله، بیمه مرکزی پی‌گیر دریافت خسارت شما از بیمه‌گر خواهد بود. سامانه شکایات بیمه مرکزی همچنین آموزش‌های متنی-تصویری و ویدیویی کاملی برای نحوه استفاده از این سامانه در اختیار کاربران قرار داده است که از قسمت بالای صفحه در دسترس است.

وقتی بیمه‌گر به تعهدات خود عمل نمی‌کند، چه کار باید کنیم؟ 

اگر این مقاله را مطالعه می‌کنید، به احتمال زیاد بیمه‌گرتان خواسته‌ها و انتظارات شما را برآورده نکرده است. اما شما برای دریافت خسارت خود چه قدم‌هایی را باید بردارید؟

در مورد نحوه پرداخت خسارت تحقیق کنید

قبل از هر کاری، بهتر است در مورد مراحل دریافت خسارت از بیمه‌گر اطلاعات کسب کنید. به عنوان مثال، ممکن است برای دریافت خدمات درمانی به مراکزی غیر از مراکز طرف قرارداد بیمه‌گر خود مراجعه کرده باشید یا قرارداد بین بیمه‌گر و مرکز مورد نظر منقضی شده باشد. در این صورت شرایط دریافت خسارت از بیمه‌گر متفاوت خواهد بود. کسب اطلاعات در زمینه نحوه پرداخت خسارت در شرایط مختلف، به جلوگیری از اتلاف وقت شما و دریافت سریع خسارت کمک خواهد کرد. بهترین مرجع برای اطلاع از مراحل دریافت خسارت از هر شرکت بیمه‌گر، وب‌سایت همان شرکت است.

با نماینده یا کارگزاری صادر کننده بیمه مشاوره کنید

بسیاری از اوقات علت عدم پرداخت خسارت توسط بیمه‌گر کامل نبودن مدارک و مستندات ارائه شده توسط بیمه‌گزار است. همچنین ممکن است خسارت رخ داده، جزء پوشش‌های بیمه‌نامه شما نباشد. بهتر است با کارگزاری یا نماینده‌ای که بیمه‌نامه را صادر کرده است مشاوره کنید و مطمئن شوید که:

  • حق بیمه خود را پرداخت کرده‌اید و هیچ گونه بدهی در حساب خود ندارید.
  • خسارت رخ داده جزء پوشش‌های بیمه‌نامه شماست و شرایط پرداخت خسارت به طور کامل رعایت شده است.
  • مدارک مورد نیاز را به طور کامل ارائه داده‌اید.

به واحد بازرسی بیمه‌گرها مراجعه کنید

تمامی بیمه‌گرهای معتبر و سرشناس، یک واحد بازرسی برای رسیدگی به شکایات بیمه‌گذاران دارند. اگر از کامل بودن مدارک خود اطمینان دارید و واحد فنی بیمه‌گر همچنان در پرداخت خسارت تأخیر دارد، در مرحله بعد لازم است به واحد بازرسی بیمه‌گر مورد نظر مراجعه کنید. بسیاری از بیمه‌گرها از طریق سامانه صدای مشتریان، پست الکترونیکی یا فرم الکترونیکی، شکایت‌های مشتریان خود را دریافت می‌کنند.

بیمه‌گرسامانه تلفنی صدای مشتریانثبت شکایت به صورت اینترنتی
آسیا۸۷۰۷ (۰۲۱)کلیک کنید
دی١۶٧١ (۰۲۱)کلیک کنید
رازی۸۲۸۷ (۰۲۱)کلیک کنید
ملت۸۵۳۳۳ (۰۲۱)کلیک کنید
ایران۰۹۶۶۸کلیک کنید
البرز۱۵۷۴ (۰۲۱)کلیک کنید
دانا۸۲۴۶۸ (۰۲۱)کلیک کنید
معلم۸۴۲۲۳ (۰۲۱)کلیک کنید
پارسیان۸۲۵۹ (۰۲۱)کلیک کنید
کارآفرین۴۲۵۶۳۰۰۰ (۰۲۱)کلیک کنید
سامان۸۹۴۳ (۰۲۱)کلیک کنید
نوین۲۳۴۷ (۰۲۱)کلیک کنید
پاسارگاد۸۲۴۸۹ (۰۲۱)کلیک کنید
تعاون۴۲۰۸۶ (۰۲۱)کلیک کنید
روش‌های ثبت شکایت به بیمه‌گرهای مختلف کشور

نسبت به ثبت شکایت در سامانه بیمه مرکزی اقدام کنید

اگر واحد بازرسی بیمه‌گر هم در زمان مشخص و وعده داده شده نسبت به حل مشکل شما اقدام نکرد، می‌توانید از سامانه شکایات بیمه مرکزی استفاده کنید. در بخش بعدی، به جزئیات نحوه استفاده از این سامانه خواهیم پرداخت.

نحوه شکایت از شرکت‌های بیمه

۱) با کلیک روی این لینک وارد سامانه شکایات بیمه مرکزی شوید.

۲) از منوی سمت راست، گزینه ثبت شکایت را انتخاب کنید. 

۳) تیک مرحله تایید قوانین را بزنید و وارد مرحله بعد شوید.

نحوه شکایت از شرکت‌های بیمه

۴) در صورتی که قبلا به شرکت بیمه‌گر خود مراجعه کرده‌اید و پرونده‌ای برای شکایت شما تشکیل شده است و کد پیگیری یا کد رهگیری دریافت کرده‌اید، گزینه «پرداخت خسارت (زیان‌دیده) – دارای پرونده» را انتخاب کنید. در غیر این صورت، گزینه پرداخت خسارت (زیان‌دیده) – فاقد پرونده» را انتخاب کنید.

سامانه شکایات بیمه مرکزی

۵) در ادامه، لازم است مشخصات بیمه‌نامه خود را وارد کنید. ابتدا شرکت بیمه‌گر را انتخاب کنید. سپس شماره بیمه‌نامه وارد کرده و در نهایت عنوان بیمه‌نامه را انتخاب کنید. شما می‌توانید شکایت خود برای هر یک از انواع بیمه‌های زیر ثبت شکایت کنید:

  • شخص ثالث
  • حوادث راننده
  • بدنه اتومبیل
  • آتش‌سوزی
  • عمر
  • درمان
  • درمان مسافرتی
  • باربری
  • مسئولیت
  • بدنه کشتی
  • مهندسی
  • حوادث 
  • اعتباری
شکایت از بیمه ۳

۶) مرحله بعدی را طبق اطلاعات فردی خود تکمیل کنید.

شکایت از بیمه ۴

۷) کد تأیید پیامک شده به شماره همراه شاکی را وارد کنید.

شکایت از بیمه ۵ 1

۸) موضوع شکایت را وارد کرده و شرح شکایت را تنظیم کنید. در این بخش باید به روشنی توضیح دهید که چه بیمه‌نامه‌ای دارید و چه مسئله‌ای با بیمه‌گر خود دارید. بهتر است در نوشتن این نامه لحن رسمی و اصول نگارش نامه‌های اداری را رعایت کرده و مشخصات بیمه‌نامه را به طور کامل وارد کنید.

نمونه نامه شکایت از بیمه

نمونه متن نامه شکایت

با سلام و احترام
اینجانب، …………….، فرزند …………….، به کد ملی…………….، دارای بیمه ……………. به شماره بیمه نامه …………….، از شرکت بیمه …………….، شکایت خود از شرکت مذکور را به علت زیر، اعلام می دارم: 
علی رغم اینکه بنده از بیمه شخص ثالث شرکت بیمه ……………. برخوردار بوده و تا کنون، در سال جاری، از آن استفاده نکرده‌ام، اکنون که به علت تصادف غیر عمدی بیمه باید مبلغ دیه را بپردازد، از پرداخت آن امتناع می نماید. لذا، از آن مقام محترم، تقاضای رسیدگی، مورد استدعاست.

۹) مدارک و مستندات مورد نیاز برای رسیدگی به شکایت را در سامانه بارگذاری کنید.

مدارک لازم برای شکایت از بیمه

برخی از مدارک مورد نیاز برای ثبت شکایت در زمینه‌های مختلف در جدول زیر خلاصه شده‌اند. برای اطلاع دقیق‌تر، توصیه می‌کنیم از کارگزاری معرف یا واحد صدور بیمه‌نامه خود مشاوره دریافت کنید.

نوع شکایت بیمهمدارک مورد نیاز
بیمه‌های اتومبیلگزارش پلیس راهنمایی و رانندگی
کروکی صحنه تصادف
فاکتور تعمیرگاه
قبض بیمارستان (در صورت وجود جرح)
بیمه‌های درماننسخه پزشک
فاکتور داروخانه
قبض بیمارستان
بیمه‌های آتش‌سوزی و زلزلهگزارش آتش‌نشانی
فاکتور خسارت
عکس‌های محل وقوع حادثه
بیمه‌های عمر و حادثهگواهی فوت (در صورت فوت بیمه شده)
گزارش پزشکی (در صورت وقوع حادثه)
صورت حساب بیمارستان

۱۰) در مرحله پایانی، خلاصه‌ای از مشخصات فردی و اطلاعات شکایت شما نمایش داده خواهد شد. در صورتی که این اطلاعات مورد تأیید شما هستند شکایت خود را ثبت نهایی کنید. پس از ثبت شکایت، یک کد رهگیری (کد شکایت) در اختیار شما قرار می‌گیرد. این کد همچنین به شماره همراه شما پیامک خواهد شد. شما این کد را برای پیگیری نتیجه شکایت‌تان لازم خواهید داشت.

پس از ثبت شکایت چه می‌شود؟

بعد از ثبت شکایت، می‌توانید از قسمت «پیگیری شکایت» مراحل رسیدگی به شکایت خود را بررسی کنید. معمولا بین ۶ تا ۱۰ روز طول می‌کشد تا شکایت به بیمه‌گر ارجاع داده شود و بیمه مرکزی نسبت به پیگیری خسارت شما اقدام کند.

پیگیری شکایت از بیمه

چگونه سرعت دریافت خسارت از بیمه‌نامه را افزایش دهیم؟

شکایت از بیمه‌گر آخرین راه برای احقاق حق شما و دریافت خسارت از بیمه‌گر است. با این حال، این فرآیند می‌تواند پیچیده و زمانبر باشد. همچنین گاهی شرایط بیمه‌نامه به گونه‌ای است که شما نمی‌توانید به درستی از خدمات بیمه استفاه کنید و حتی شکایت کردن هم فایده‌ای ندارد. بنابراین بهتر است پیش از خریداری بیمه، گام‌هایی برای دریافت خسارت سریع از بیمه‌گر خود بردارید.

بیمه‌نامه خود را با چشم باز خریداری کنید

بسیاری از مواقع، مشکلات بیمه‌گزاران در دریافت خسارت به خریداری بیمه‌نامه نامناسب و ناآگاهی از شرایط بیمه‌نامه مربوط می‌شود. به عنوان مثال، در بیمه درمان تکمیلی بعضی از خدمات دارای دوره انتظار هستند. اگر شما حتی یک روز قبل از به سر آمدن دوره انتظار از خدمات مورد نظر استفاده کنید، نخواهید توانست از بیمه خسارتی دریافت کنید. به عنوان مثالی دیگر، در بیمه بدنه خودرو، ممکن است تورم باعث شود ارزش خودرو نسبت به زمان خرید بیمه‌نامه تغییر کند. اگر پوشش‌های مربوط به تغییر ارزش خودرو را خریداری نکرده باشید، در زمان بروز خسارت، تنها به میزان ارزش بیمه شده خودرو خسارت دریافت خواهید کرد. 

مشاوره با یک کارشناس خبره به شما کمک خواهد تا بتوانید بیمه‌نامه با پوشش‌های مناسب را در زمان مناسب خریداری کنید و اطلاعات کافی از نحوه استفاده از بیمه‌نامه داشته باشید.

بیمه‌گری را انتخاب کنید که بالاترین سرعت پرداخت خسارت را داشته باشد

میزان توانگری و سرعت عمل بیمه‌گرهای مختلف در پرداخت خسارت متفاوت است. همچنین اینکه بیمه‌گر مورد نظر تعداد شعب زیادی برای رسیدگی به امور بیمه‌گزاران داشته باشد، در سهولت فرآیند دریافت خسارت موثر است. بیمه‌گری را انتخاب کنید که تعداد شعب زیادی داشته و در پرداخت خسارت خوشنام باشد. مشاوره با کارشناسان باتجربه در این زمینه هم بسیار کاربردی خواهد بود.

از خدمات کارگزاری‌های بیمه غافل نشوید

بعضی از کارگزاری‌های بیمه با تأسیس شرکت ارزیابی خسارت، مجوز کارشناسی و پرداخت خسارت از طرف بیمه‌گرها را دارند. به عنوان مثال، ما در راهنمای بیمه مجوز پرداخت خسارت بیمه شدگان درمان (پاراکلینیکی، بیمارستانی و دارو) را از تمامی شرکت‌های بیمه‌گر اخذ کرده‌ایم. داشتن مجوز فعالیت از مرحله پذیرش مدارک تا مرحله پرداخت خسارت، به ما اجازه می‌دهد خسارت‌های بیمه شدگان را در کمترین زمان به صورت آنلاین پرداخت کنیم. کارگزاری‌هایی که چنین خدماتی ارائه می‌دهند، می‌توانند کار شما در دریافت خسارت را بسیار ساده‌تر کنند.

بلافاصله پس از بروز سانحه با کارشناس بیمه مشاوره کنید

گاهی، علت عدم دریافت خسارت از بیمه، کامل نبودن مستندات و مدارک تعیین شده توسط بیمه‌گر است. برای جلوگیری از این مشکل، بهترین کار این است که بلافاصله پس از بروز سانحه با کارشناس بیمه تماس گرفته و برای تهیه مدارک و مستندات مورد نیاز راهنمایی دریافت کنید.

در راهنمای بیمه، خدمات ما به ارائه مشاوره در هنگام فروش بیمه محدود نمی‌شود. بلکه شما می‌توانید برای دریافت خسارت نیز از مشاوره کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

;

درخواست شما ثبت شد. مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.